210 8013844Καλέστε μας: Δευ. - Κυρ. 9:00 - 21:00

ΑρχικήΥΠΗΡΕΣΙΕΣΚαθαρισμός

Καθαρισμός

Εξειδικευμένος Καθαρισμός Χειροποίητων Χαλιών

 
Αναλαμβάνουμε καθαρισμό αποκλειστικά χειροποίητων χαλιών με εξιδεικευμένες μεθόδους και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

 

Ο καθαρισμός των χειροποίητων χαλιών απαιτεί υψηλή τεχνογνωσία της ποιότητας, της σύνθεσης, αλλά ακόμα και της σταθερότητας των χρωμάτων κάθε χαλιού. Με πολυετή εμπειρία στον καθαρισμό και την κατασκευή χειροποίητων χαλιών, εξετάζουμε μεμονωμένα το κάθε χαλί ώστε να εξασφαλίσουμε ασφαλή και αποτελεσματικό καθαρισμό. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε με αξιοπιστία λαμπερά και καθαρά χαλιά.

 

  • Εξειδικευμένο στεγνό καθάρισμα ευαίσθητων χαλιών (περσικά, μεταξωτά, μαλλομέταξα).

  • Μέθοδος ασφαλής αφαίρεσης επίμονων λεκέδων (τοπικός καθαρισμός).

  • Βιολογικά πιστοποιημένα απορρυπαντικά για καθαρισμό σε βάθος.

  • Φροντίδα απομάκρυνσης βακτηρίων και μικροβίων.

  • Χειροποίητος καθαρισμός σε κρόσσια.

  • Φυσικό στέγνωμα σε διαμορφωμένο χώρο.

  • Παράδοση σε συσκευασία κατάλληλη για αποθήκευση.

 
Καλέστε μας στο +30 210 8013844
και κλείστε ραντεβού για την παραλαβή και το καθάρισμα του χειροποίητου χαλιού σας.

 

Πώς συντηρούμε τα χειροποίητα χαλιά στο σπίτι;

Το περπάτημα επάνω στο χαλί δεν είναι τόσο καταστρεπτικό όσο νομίζουμε. Η αιτία φθοράς είναι το χώμα και η σκόνη που μεταφέρουμε από έξω με τα υποδήματά μας. Καθώς περπατάμε τα μικρά αυτά σωματίδια κόβουν τις ίνες του μαλλιού καταστρέφοντας προοδευτικά το πέλος τού χαλιού.

Μη τινάζετε τα χαλιά με τα χέρια. Το τίναγμα σπάει τα στημόνια/υφάδια με συνέπεια να καταστρέφει το χαλί. Χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα για τον καθαρισμό του χαλιού μια φορά την εβδομάδα. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα κρόσσια που είναι και πιο ευαίσθητα. Αποφεύγετε να εκθέτετε το χαλί στις ακτίνες του ήλιου.

Το μαλλί του χαλιού είναι καλή κρυψώνα για τον σκόρο, για αυτό κάθε έξι μήνες ψεκάζετε ελαφρά το πίσω μέρος του χαλιού με ένα εντομοκτόνο.

Περίπου κάθε 2-3 χρόνια ανάλογα με τη χρήση, δίνετε το χαλί σας για καθάρισμα σε εξειδικευμένα ταπητοκαθαριστήρια σύμφωνα με την ποιότητα του χαλιού.

Στην περίπτωση που το χαλί είναι στρωμένο σε πολύ γυαλισμένο πάτωμα είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικού υποστρώματος. Έτσι θα αποφύγετε γλιστρήματα που μπορούν να καταλήξουν ακόμη και σε τραυματισμό, ταυτόχρονα προστατεύετε και το χαλί σας.
Στο κατάστημά μας θα βρείτε αντιολισθητικό υπόστρωμα Γερμανικής κατασκευής διατίθεται σε όλες τις διαστάσεις.

Μερικές φορές θα δείτε να προεξέχουν κάποιες άκρες του μαλλιού πάνω από την επιφάνεια του χαλιού. Μη προσπαθήσετε να τις τραβήξετε. Μπορείτε να τις κόψετε με ένα ψαλίδι στο ύψος του πέλους. Αυτό συμβαίνει σε χαλιά από το Αφγανιστάν, Πακιστάν που το νήμα τους είναι στριμμένο στο χέρι (στην ρόκα), που είναι πολύ κατσαρό και σε μεταξωτά χαλιά που το μετάξι από την φύση του γλιστράει στο κούρεμα.

Εάν λερωθεί το χαλί από γλυκά (πάστες, σιρόπια κλπ.) καθαρίστε το με νερόξυδο, αναλογία 4:1, στρώνοντας το πέλος προς την σωστή φορά και στεγνώνοντας με το πιστολάκι. Εάν λερωθεί από λίπη (μουντζούρες, λάδια) με καθαρή βενζίνη.

Για να φρεσκάρετε το χαλί σας στο τέλος της σεζόν, το περνάτε πολύ καλά από την πίσω και εμπρός επιφάνεια με την ηλεκτρική σκούπα, κατόπιν θα περάσετε το χαλί με διάλυμα λευκού ξυδιού και νερού (αναλογία 1:4) χρησιμοποιώντας ένα πολύ καλά στημένο σφουγγάρι ή τιναγμένο καλά βουρτσάκι, πάντα προς τη φορά του πέλους. Για την αποθήκευση του χαλιού σας χρησιμοποιήστε βαμβακερή υφασμάτινη σακούλα προσθέτοντας αντισκωριακό. Προτείνουμε να τυλίξετε το χαλί σε ρολό, τοποθετώντας ιδανικά ένα σκληρό χάρτινο σωλήνα στην αρχή τυλίγοντας κόντρα προς την φορά του πέλους.